Käytkö sinä joka syksy sienestämässä? Kerro SKS:lle mieleenpainuneista sieniretkistäsi

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Arktiset Aromit ry kutsuvat nyt kaikenikäisiä ihmisiä kirjoittamaan omista sienestysmuistoistaan.

Luonnonvaraisten ruokasienten poiminnalla on pitkät perinteet Suomessa, ja nykyisinkin lähes puolet suomalaisista käy vuosittain sienestämässä. Silti sieniä jää joka vuosi keräämättä satoja miljoonia kiloja. Monille sienestys merkitsee virkistäytymistä, toisille tärkeää kotitarvepoimintaa ja joillekin verovapaiden lisäansioiden hankkimista. Lähiruoan suosio ja lisääntynyt tieto sienten terveysvaikutuksista ovat vaikuttaneet erityisesti nuoremman polven sienestysinnostukseen. Toisaalta joillakin ennakkoluulot sieniä kohtaan ovat sitkeässä.

Millaisia muistoja sinulla on sienestämisestä?

Nyt keräämme kaikenikäisten ihmisten sienestystarinoita ja -kokemuksia. Voit kertoa jostain yksittäisestä sieniretkestä, joka on jäänyt erityisen hyvin mieleesi, tyypillisestä sieniretkestäsi tai yleisemmin sienimuistoistasi. Voit myös yleisemmin pohtia, mitä sienestys merkitsee sinulle ja onko sienestyksen merkitys muuttunut ajan myötä.

Sienestämässä-muistitietokeruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Arktiset Aromit ry osana Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta. Vastausaikaa on 31.1.2024 saakka.

Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2024 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Kerro meille sieniretkistäsi: www.finlit.fi/sienestamassa

Lisätietoja: SKS:n arkisto, p. 020 131 240, keruu@finlit.fi

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

6.9.2024 - Blogi

Liittyikö suomalaisten lähetystyöhön Owambossa koloniaalisia piirteitä?

3.9.2024 - Uutiset 2

Uudistettu Suomen Kansan Vanhat Runot -tietokanta tarjoaa työkaluja kalevalamittaisten runojen tutkimiseen

Placeholder image
3.9.2024 - Blogi

Iso itämerensuomalainen kansanrunoaineisto